Antwerpse duurzaamheidsprojecten vallen internationaal in de prijzen

Antwerpse duurzaamheidsprojecten vallen internationaal in de prijzen

Twee Antwerpse duurzaamheidsprojecten vielen in de prijzen op de Guangzhou 2019 World Ports Conference in China, tijdens de eerste IAPH World Ports Sustainability Awards. Een internationale wedstrijd georganiseerd door de International Association of Ports and Harbours (IAPH) die duurzame havenprojecten in de kijker zet.

Port of Antwerp won samen met het BIN Kenniscentrum, politiediensten en de dienst Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken de prijs voor beste beveiliging- en veiligheidsproject. Een samenwerkingsinitiatief van Port of Antwerp dat sinds 2014 werkt aan meer veiligheid in de haven.

‘Het Buurt Informatie Netwerk verbindt bedrijven en veiligheidsdiensten in een veilige, vertrouwde en transparante havenomgeving waardoor ze kunnen focussen op duurzame economische ontwikkeling.’, aldus duurzaamheidsmanager bij Port of Antwerp, Eric de Deckere.

Een ander Antwerps project, Civitas Portis, won de eerste prijs voor gemeenschapsvorming. Het initiatief van Stad Antwerpen, in samenwerking met de Antwerpse haven en provincie, NMBS, De Lijn, Lantis en Traject Vlaanderen, valt onder de Europese CIVITAS koepel. In dit geval een netwerk van Europese havensteden: Aberdeen, Constanza, Klaipeda en Trieste - die werken aan innovatieve oplossingen voor schoner en beter transport.

Deze prijs is een mooie erkenning die het havenbedrijf mee in de kijker zet als motor voor innovatieve mobiliteitsoplossingen. Met Europese samenwerkingsprojecten zoals CIVITAS PORTIS worden initiatieven zoals de Waterbus ook internationaal onder de aandacht gebracht en dat is een goede zaak”, aldus schepen van haven Annick De Ridder.

Volgend jaar organiseert Port of Antwerp de IAPH World Ports Conference in Antwerpen. Dat raakte intussen gisteren bekend met een tweet van Patrick Verhoeven.

Meer informatie over deze en andere winnende projecten vind je in het persbericht van IAPH via: https://sustainableworldports.org/news/

 

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar [email protected]

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen