Skip to Content
Doave van Antwaarpe oep een t-shirt? KLEIR.

Doave van Antwaarpe oep een t-shirt? KLEIR.

Port of Antwerp en KLEIR. slaan de handen in elkaar voor een collectie t-shirts en truien met typisch havendialect. De collectie is vanaf nu beschikbaar voor iedereen met een hart voor de haven en voor het Antwerps dialect.

Story image

De t-shirts en truien van KLEIR. met een opschrift in Antwerpse streektaal zijn intussen ruim bekend. Oprichters Mathias Vertessen (28) en Nick Daelemans (27) zetten 3,5 jaar geleden hun favoriete uitspraken op een paar truien. Wat begon als een zijproject is intussen helemaal uit zijn voegen gebarsten. Zo werd er onder meer al samengewerkt met Tourist LeMC en Stadsbrouwerij De Koninck.

Mathias Vertessen van KLEIR. : “We zijn enorm trots dat we aan dat rijtje nu ook Port of Antwerp kunnen toevoegen. Port of Antwerp stond van bij de start van KLEIR. in onze top vijf van partners waarmee we ooit wilden samenwerken.”

Ook voor Port of Antwerp was de link met KLEIR. heel logisch : via leuk vormgegeven producten de haven en haar stad dichter bij mekaar brengen met een partner die lokaal verankerd is en bovendien duurzaamheid hoog in het vaandel draagt

Voor dat duurzame en lokale zorgt het jonge Antwerpse bedrijf KLEIR.: t-shirts en truien uit  biokatoen, gemaakt door partners met oog voor goede werkomstandigheden.

De knipoog naar de haven komt van de medewerkers van Port of Antwerp. Zij kwamen met talloze suggesties voor de teksten, waarvan er uiteindelijk vier op de kledinglijn staan:

  • DOAVEVANANTWAARPE.
  • GIJMENAANKER.
  • NENBOOT? ZEGTMORSCHIP.
  • KAPITEINVANTSTAD.
Nathalie van Impe (Chief Communication and Marketing Officer van Port of Antwerp): “De haven is trots op Antwerpen en de Antwerpenaar trots op zijn haven. De haven met een knipoog en wat humor dichter bij de mensen brengen was van bij de start de insteek van dit project.”

Daarom kan iedereen vanaf vandaag t-shirts en truien bestellen voor mannen, vrouwen en kinderen met een hart voor de haven van Antwerpen. Dat kan op de website van KLEIR.: www.kleirantwerp.be/portofantwerp.

Schepen voor de haven Annick De Ridder: “We willen de Antwerpenaars dichter bij de haven brengen en omgekeerd. Deze kledinglijn is een originele wenk naar de eeuwenlange verbondenheid tussen stad en haven. Quasi iedere Antwerpenaar heeft wel familie of vrienden werken in de haven of werkt er zelf. We zijn dan ook trots op onze haven en dat kunnen we met KLEIR. ook (uit)dragen.”

Voor gebruik van foto's: ©Jelle Jansegers (@jansegersphotography)

Perscontacten:

Mathias Vertessen, mede-oprichter KLEIR. : 0498 19 81 52 - mathias@kleirantwerp.be

Annelies Oeyen, woordvoerder Port of Antwerp : 0492 154 139 – press@portofantwerp.com

 

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 231 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen