Mobiliteitsinitiatieven in de haven werpen hun vruchten af

Mobiliteitsinitiatieven in de haven werpen hun vruchten af

Beste

Het havenbedrijf is een motor voor innovatieve mobiliteitsoplossingen en dat willen we bij de start van de week van de mobiliteit extra in de verf zetten.

Havenschepen Annick De Ridder zal enkele sprekende resultaten van de huidige projecten in de haven presenteren en de visie van Port of Antwerp op personenvervoer toelichten.  

Ook CEO Jacques Vandermeiren en mobility manager Tom Verlinden zullen deelnemen aan dit persmoment.

Afspraak tijdens Antwerpen Autovrij op zondag 15 september om 10u aan de stand van Port of Antwerp op de Groenplaats.

Programma

10:00    Start persconferentie

10:30    einde

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan communicatie@portofantwerp.com

Locatie

Stand van Port of Antwerp – Groenplaats - 2000 Antwerpen

Wij kijken er naar uit u te mogen verwelkomen.

Perscontact

Barbara Janssens

+32 3 205 20 70

communicatie@portofantwerp.com

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 235 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.500 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. www.portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen