Port of Antwerp eerste aanloophaven voor reeferdienst uit Peru, Chili, Colombia, Ecuador en Panama

Port of Antwerp eerste aanloophaven voor reeferdienst uit Peru, Chili, Colombia, Ecuador en Panama

Onze ambitie is de ‘perishables’ haven bij uitstek te zijn in Europa

Hamburg Sud en Maersk starten een joint stand-alone service op die Europa verbindt met belangrijke perishable (bederfbare goederen) markten uit Centraal-Amerika, de Caraïben en de Zuid-Amerikaanse westkust. In Noord-Europa is Antwerpen de eerste aanloophaven. De dienst verzorgt snelle en directe verbindingen tussen de Chileense havens San Vincente en San Antonio, en Noord-Europa. Daarnaast linkt een uitgebreid feeder netwerk de belangrijkste havens van Peru, Ecuador en Colombia via Panamese transshipment hubs met Noord-Europa.

Planning

De eerste noordwaartse vaart van de nieuwe SAWC1 dienst staat gepland op 10 juni 2019. De Luna Maerk vertrekt vanuit San Antonio, Chili en komt op 4 juli 2019 aan in Antwerpen. De eerste zuidwaartse vaart, vertrekt vanuit Antwerpen met de Lexa Maersk op 6 juni 2019.

“We zijn verheugd met deze nieuwe dienst met Antwerpen als eerste Europese aanloophaven. Onze inlandse en centrale locatie in Europa biedt ‘perishables’ klanten korte transittijden naar belangrijke consumentenmarkten in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en verder. De nieuwe dienst bevestigt dat rederijen zoals Hamburg Sud en Maersk geloven in de operationele uitmuntendheid van Port of Antwerp. Voor gecontaineriseerde cargo in het algemeen en perishables in het bijzonder” aldus Michiel Vermeiren, Manager Shipping Lines bij Port of Antwerp.

Uitgebreid netwerk

Acht schepen van de post Panamax klasse (4.500 TEU) vertrekken wekelijks met de nieuwe SAWC1 dienst. Ieder schip is uitgerust met 1.400 reefer plugs, waardoor het optimaal tegemoet komt aan de noden van de ‘perishables’ handel.

Ingrid Vanstreels, Key Accountmanager Containerized Cargo bij Port of Antwerp: “Onze ambitie is de ‘perishables’ haven bij uitstek te zijn in Europa. Daarom investeert de Antwerpse havengemeenschap volop in extra capaciteit, technologie, en stimuleert het samenwerking. Samen met de logistieke dienstverleners, de Douane en het Federaal Voedselagentschap, biedt de Antwerpse haven het hoofd aan  de uitdagingen van de koude keten. Onze doelstelling? Operational excellence garanderen voor iedere perishable klant.”
Story image

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 231 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen