Port of Antwerp test slimme armband om coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen

Port of Antwerp test slimme armband om coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen

Port of Antwerp en technologiebedrijf Rombit slaan de handen in elkaar om Covid-besmettingen op de werkvloer te voorkomen. Rombit ontwikkelde hiervoor de Romware Covid Radius, een digitale armband om social distancing en contact tracing te waarborgen. Port of Antwerp gaat als eerste aan de slag met de innovatieve armband.

Port of Antwerp test als eerste

Rombit heeft voor deze armband, de Romware Covid Radius, functionaliteiten toegevoegd aan haar bestaande veiligheidsarmband Romware ONE. Dit zal werkgevers helpen om de strenge voorschriften van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) na te leven, met respect voor de privacy van de werknemer. Bovendien onderschrijft het hiermee de oproep van de Vlaamse Overheid om digitale oplossingen te creëren die de samenleving door de coronacrisis kunnen loodsen. Port of Antwerp, dat recent een project opstartte met de veiligheidsarmband Romware ONE, gaat de Corona-functionaliteiten nu als eerste gebruiken.

Social distancing en contact tracing 

De nieuwe Covid-armband zet in de eerste plaats in op social distancing. Komen werknemers te dicht bij elkaar, dan krijgen ze een waarschuwingssignaal. Privacy staat hier voorop: de Covid Wearable stuurt op geen enkel ogenblik locatie- of andere gevoelige data door van de werknemer.

De armband laat ook contact tracing toe: is iemand besmet, dan kan een preventieadviseur of gemachtigd vertrouwenspersoon nagaan met welke collega’s hij of zij in contact geweest is, om meer besmettingen te voorkomen.

Story image
Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp: "Innovatie en digitale transformatie zijn cruciaal in tijden van crisis. Het is van essentieel belang dat de haven blijft draaien en dat onze medewerkers op een veilige manier kunnen werken. Daarom zien we veel waarde in deze oplossing en zal binnenkort een team van operationele medewerkers met de armband aan de slag gaan."
John Baekelmans, CEO Rombit: "De nieuwe 1,5 meter economie steunt op betrouwbare hulpmiddelen. We doen er daarom ook alles aan om de aangepaste veiligheidsarmband zo snel mogelijk in een grote oplage op de markt te kunnen brengen, zodat we kunnen bijdragen aan een veilige doorstart voor de economie. De internationale interesse is nu al enorm.”
Havenschepen Annick De Ridder: “Het is van fundamenteel belang dat onze economie zo snel mogelijk terug op volle toeren kan draaien en dat we inzetten op manieren om deze heropstart veilig te laten verlopen. Als haven van Antwerpen dragen we graag ons steentje bij door onze maatschappelijke rol op te nemen en te functioneren als proeftuin voor technologische innovatie.”

Over Rombit

Rombit maakt havens en industriële ondernemingen efficiënter, veiliger en dynamischer. Het technologiebedrijf ontwikkelt geïntegreerde software- en hardware oplossingen op maat, gestoeld op een grondige marktkennis en technologische expertise. Rombit is opgericht in 2012 en uitgegroeid tot een onderneming met 60 werknemers en klanten zoals Havenbedrijf Antwerpen, Deme, PSA, Brabo, Zuidnatie en Stad Antwerpen. In 2017 nam Rombit de beveiligingsfirma Sercotec over. Eind 2019 voerde Rombit zijn tweede kapitaalverhoging door. Begin april 2020 gaf oprichter Jorik Rombouts de fakkel door aan John Baekelmans (CEO Rombit) en Wouter De Geest (Voorzitter Raad van Bestuur) en nam Rombit het opleidingsbedrijf Drivity over

Contact Rombit:

Charlotte Sterkens - Marketing & Communications Manager Rombit
charlotte.sterkens@rombit.be
+32 (0) 499 33 10 73
 
W: www.rombit.be
W: www.romware.com
W: www.covidradius.com

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 231 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. 

www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen