Skip to Content
Port of Antwerp verwelkomt tweede grootste containerschip ooit

Port of Antwerp verwelkomt tweede grootste containerschip ooit

De containerreus 'HMM Gdansk' komt op 14 augustus aan in Antwerpen

Foto: de HMM Algeciras, het grootste schip ooit, liep aan in juni 2020

De HMM Gdansk is een zusterschip van de HMM Algeciras, de zeereus die in juni voor nieuwe records zorgde in de haven van Antwerpen. Met 23.964 teu is de HMM Gdansk het tweede grootste containerschip ooit in de haven van Antwerpen.

Verwachte aankomst van het schip, dat vanuit Hamburg komt, is 14 augustus om 5u 's ochtends, waarna het richting Noordzeeterminal geloodst zal worden om daar rond de vroege middag (11/12u) aan te meren.  Op 16 augustus 's ochtends vroeg vertrekt het schip naar het Verenigd Koninkrijk.

"Zulke recordaanlopen spreken tot de verbeelding. Ze tonen aan dat Port of Antwerp de grootste containerschepen kan blijven ontvangen. Onze recente halfjaarcijfers bevestigen dat de containeroverslag, ondanks geschrapte afvaarten omwille van Corona, vrij stabiel blijft met een lichte stijging van +0,4% in TEU ten opzichte van januari-juni 2019", zegt havenschepen Annick De Ridder.

"We verwachten geen massa’s kijklustigen, maar alle havenliefhebbers en shipspotters kunnen vanop de oevers mooie foto’s maken. Omwille van Corona organiseren we deze keer geen publieksevent" vervolgt Barbara Janssens, woordvoerster.

Check hier de Port of Antwerp shipspottingkaart: https://www.portofantwerp.com/sites/portofantwerp/files/201803_Spotterskaart_Shipspotting.pdf

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 231 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen