Skip to Content
Portopolis opent de deuren

Portopolis opent de deuren

Een interactief belevingscentrum over de haven

Zaterdag 19 december opent Portopolis aan het MAS op het Eilandje in Antwerpen de deuren. In deze interactieve expo ontdek je de haven van Antwerpen met je gezin.

Sinds de opening in 2010 is het Havenpaviljoen aan het MAS uitgegroeid tot een toegangspoort naar de haven. Er kwamen meer dan 500.000 bezoekers over de vloer. Met de ingrijpende veranderingen in de haven van de afgelopen jaren, was het tijd voor een remake van het paviljoen. Daarom is het paviljoen omgedoopt tot Portopolis, met een focus op beleving en op internationale bezoekers.

Interactieve rondleiding
Iedere bezoeker krijgt, naast persoonlijke begeleiding, voortaan ook een tablet die hem of haar begeleidt doorheen een interactieve rondleiding in augmentend of virtual reality. De grote luchtfoto is nog steeds van de partij, maar met je tablet verdiep je je makkelijk in een bepaalde havenactiviteit. Op vier aparte eilanden kunnen kinderen zelf een containerschip laden of stippelen ze een traject voor hun goederen uit.

Coronaproof bezoek
Een bezoek aan Portopolis blijft gratis en verloopt volledig coronaproof: mensen moeten vooraf een tijdslot reserveren, het aantal bezoekers is beperkt en na elk tijdslot wordt het paviljoen ontsmet. Tijdens de openingsweken van 19 december tot en met 3 januari krijgt elke bezoeker bovendien een leuk souvenir. Portopolis zal geopend zijn van dinsdag tot en met zondag, van 9.30 tot 17.30 uur. Voor inschrijvingen en meer informatie, kan je terecht op onze website: www.portofantwerp.com/nl/ontdek-portopolis

Officiële opening door Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp en Annick De Ridder, havenschepen
Officiële opening door Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp en Annick De Ridder, havenschepen
Nathalie Van Impe, Chief Communication and Marketing Officer van Port of Antwerp: “We zijn enorm trots dat we Portopolis kunnen openen en zo iedereen te laten kennismaken met onze fascinerende haven. We zetten met deze vernieuwing volop in op beleving en interactiviteit. Één ingrediënt veranderen we niet : onze hosts verwelkomen graag klein en groot en delen met veel enthousiasme hun kennis over de haven.”
Annick De Ridder, havenschepen: “Met de naam Portopolis verwijzen we letterlijk naar het dichterbij brengen van stad en haven. Daarnaast willen we extra inzetten op beleving voor zowel kinderen als volwassenen. Zo wordt onze haven ook tastbaarder voor de bezoekers en werken we tegelijkertijd aan het draagvlak van de grootste economische motor van onze regio. Tenslotte hopen we hiermee een leuke coronaproof activiteit voor het hele gezin aan te bieden in deze bijzondere tijden. Wie tijdens de kerstvakantie komt kan rekenen op een souvenirtje.”

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 231 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen