Skip to Content
Tentoonstelling Paul Van Hoeydonck in Havenhuis Antwerpen

Tentoonstelling Paul Van Hoeydonck in Havenhuis Antwerpen

Nog tot en met 20 december 2019 kunnen bezoekers een twintigtal beelden van de Antwerpse kunstenaar Paul Van Hoeydonck in het Havenhuis komen bewonderen. Van Hoeydonck is onder andere bekend van het beeldje ‘Fallen Astronaut’, het eerste en enige kunstwerk op de maan.

Story image

Antwerpen – Haven - Wereld - Kosmos

De naam van de tentoonstelling is “Antwerpen – Haven - Wereld - Kosmos”, een perfecte samenvatting van het leven van Paul Van Hoeydonck. Als Antwerpse kunstenaar liet hij zich in het begin van zijn carrière inspireren door de haven waarin hij werkte. Ook in latere jaren zal de haven in zijn werk weerklank vinden. Niet alleen als inspiratie maar ook door het gebruik van gerecycleerd materiaal dat afkomstig is uit de haven zelf. Hij heeft dat in meerdere van zijn werken een tweede, waardevol leven gegeven.


Nadien verlegde hij zijn grenzen in de meest letterlijke zin van het woord en exposeerde hij over zowat de hele wereld. Zijn werk kent een internationale belangstelling, met als ankerpunten naast Antwerpen en Brussel, de kunststeden zoals Parijs, Milaan, Venetië Düsseldorf, Kassel, Berlijn, Amsterdam en New York.  In het begin van de jaren zestig kreeg het werk van Paul Van Hoeydonck een nieuwe dimensie en werd de kosmos inspiratiebron voor zijn kunstwerken. Astronauten, planeten, satellieten en robots vormen de thema’s van zijn schilderijen, zijn reliëfs en zijn objecten. In 1971 werd door de bemanning van Apollo 15 voor het eerst in de geschiedenis een kunstwerk op de maan geplaatst. Dit beeldje, gecreëerd door Paul Van Hoeydonck, kreeg de titel “Fallen Astronaut”.


Praktisch

Waar

Havenhuis Zaha Hadidplein 1 - 2030 Antwerpen

Wanneer

4/10/19-20/12/19

Van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 18u00

 

 

 

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 231 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. 

www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen