Skip to Content
Vaar vanaf 1 juli mee op het zonnige, open bovendek van DeWaterbus naar Lillo en Fort Liefkenshoek

Vaar vanaf 1 juli mee op het zonnige, open bovendek van DeWaterbus naar Lillo en Fort Liefkenshoek

DeWaterbus krijgt vanaf 1 juli twee extra haltes. Welkom aan Lillo en Liefkenshoek bij het noordelijke Scheldetraject. Werknemers van terminals en havenbedrijven, op zowel de linker- als rechteroever, krijgen hiermee een waardevol vervoersalternatief van en naar het hoge noorden van de haven. De Twin City Liner 1 en 2 zorgen voor een betrouwbare dienstverlening met een uitgebreide capaciteit tot 140 personen.

Meevaren op een zonovergoten open bovendek is met deze twee nieuwe schepen bovendien een leuk extraatje aan het begin of einde van de werkdag. Of gewoon als zomerse gezinsuitstap, om nadien te verdwalen in het pittoreske Lillo en/of het groene Liefkenshoek.

Lillo & Liefkenshoek

De halte Lillo is interessant voor heel wat medewerkers van havenbedrijven op de Scheldelaan. Bovendien functioneert DeWaterbus binnen deze dienstregeling ook als ‘veerdienst’, met een snelle verbinding tussen de linker en rechter oever.

Daarnaast stelt Tom Verlinden, Mobiliteitsmanager bij Port of Antwerp: “De uitbreiding van het noordelijke Scheldetraject van DeWaterbus naar de halte Liefkenshoek, zal een verschil maken in het dagelijkse traject van en naar het werk voor heel wat havenmedewerkers in de Waaslandhaven. Waar voorheen DeWaterbus tot de Kallosluis voer, trekken we de route nu door tot aan de grote containerterminals.” De nieuwe haltes bieden zo extra mogelijkheden voor pendelaars uit de omliggende gemeentes.

Tweeling schepen

Samen met de nieuwe route, komen er twee nieuwe schepen bij: de Twin City Liner 1 en 2, schepen met een uitgebreide capaciteit tot 140 personen en een open bovendek. Samen met de andere Aqua line schepen, waarvan vorige week de Aqua Crystal nog plechtig werd gedoopt, zullen zij het Scheldetraject bevaren. Tegen midden juli moet een extra reserveschip de kwalitatieve dienstverlening blijven garanderen.  

Dienstregeling & Tarieven

Zeven dagen per week vaart ieder half uur een waterbus tegen 40 km/h over de Schelde. Ook tijdens het weekend ben je zo op een uurtje vanop het Steenplein in Lillo en vice versa. In de dienstregeling is ook rekening gehouden met de shiftwissels van havenwerknemers.

Het standaardtarief voor een enkele rit blijft 3 euro per zone, een retour ticket 5 euro. Voor een enkele havenoverzet van oever naar oever betaal je 1 euro voor een retourticket. Dit is geen aparte overzetdienst, maar maakt deel uit van de uitgebreide noordelijke route. Maand- en jaar abonnementen zijn ook verkrijgbaar. De fiets, die mag zoals gewoonlijk gratis mee. Meer praktische informatie via: https://www.dewaterbus.be/nl

Cijfers

In april werd nog de 500.000ste passagier nog in de bloemetjes gezet. Die maand namen 39.000 passagiers DeWaterbus op de Schelde. Met de uitbreiding van de route en de komende zomermaanden, verwacht Port of Antwerp een flinke stijging van het aantal reizigers.  

“DeWaterbus, in combinatie met de fiets, wordt stilaan het symbool voor de inspanningen die we bij Port of Antwerp doen voor een betere personenmobiliteit. Met de Oosterweelwerken voor de deur zullen steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieven en daar spelen we slim op in,” stelt havenschepen Annick De Ridder.

Update route Albertkanaal 

DeWaterbus wil meer pendelaars aanmoedigen om de route Albertkanaal te gebruiken voor woon-werkverkeer. De dienstverlening wordt constant geëvalueerd en geoptimaliseerd, zeker met de naderende Oosterweelwerken. Daarnaast wijzigt vanaf 1 juli de dienstregeling. Een kosten- en milieubesparing waarbij passagiers iedere 45 minuten een waterbus kunnen nemen, in plaats van iedere 30 minuten. Het komende halfjaar kunnen passagiers gratis varen tussen 7h00 en 9h00, en tussen 16h00 en 18h00.  

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 231 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. 

www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen