Zomer in eigen land? Zomer in de haven van Antwerpen!

Zomer in eigen land? Zomer in de haven van Antwerpen!

Unieke activiteiten voor jong en oud

11 juni 2021 - Port of Antwerp organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud. Een megaschip spotten, een muzikale rondleiding in het Havenhuis volgen, meedoen aan een workshop streetart of zelf op pad gaan met je fiets: in de haven van Antwerpen weet je wat te doen deze zomer.  

Vakantie in eigen land

Inspiratie nodig voor de zomervakantie? In het unieke havengebied kan je fietsen langs megaschepen, natuurgebieden en streetart. Je kan er ook mooi wandelen, gaan vogelspotten of lekker picknicken. Een daguitstap waard. Het project Havenland bundelt in samenwerking met Port of Antwerp alle recreatieve activiteiten in en rond de haven. Je vindt er ook een handige kaart met fietslussen. Voel je je benen al kriebelen, dan surf je begin juli best naar de website van Port of Antwerp. De eerste 250 dagtrippers die zich online inschrijven, kunnen bij Portopolis een fietspakket van Port of Antwerp ophalen. Ideaal wanneer je de haven intrekt met de fiets.

In Portopolis zelf ontdek je dan weer op een coronaproof, interactieve manier wat er allemaal gebeurt in die haven. Je scant de portretmuur van havenmedewerkers, speelt de grote havenquiz of reist door de haven in 360° met een VR-bril. Een bezoek aan Portopolis is gratis, maar reserveren is verplicht. Door een bezoek te reserveren, maak je bovendien deze zomer automatisch kans op een mooie prijs.

Unieke activiteiten

Daarnaast zet Port of Antwerp enkele originele activiteiten op. Wie altijd al eens een kijkje in het Havenhuis heeft willen nemen, grijpt nu best z’n kans. Op 3 juli krijg je namelijk een rondleiding in het magistrale gebouw van Zaha Hadid onder muzikale begeleiding door het Antwerp Symphony Orchestra. Wie een creatieve uitlaatklep zoekt, schrijft zich in het weekend van 7 en 8 augustus in voor de grootste streetart workshop van Europa. Die vindt plaats in de haven, samen met De Vlaamse Waterweg, Wallin’ en Spray & Play. Onder begeleiding leeft jong en oud zich uit met graffiti. Tenslotte organiseert Port of Antwerp in september een unieke shipspotting vanop het water. Zo kan je met familie of vrienden tijdens een boottocht vanop de eerste rij een megaschip bewonderen.

Informatie en inschrijvingen via www.portofantwerp.com/de-haven-zomert.

Annick De Ridder, havenschepen: “Onze haven is uiteraard gekend als het industriële en logistieke hart van onze Vlaamse economie, maar voor de inwoners van Antwerpen is het havengebied eigenlijk nog een te weinig ontdekte parel. Met een oppervlakte die bijna zo groot is als 20.000 voetbalvelden heeft het havengebied talloze verborgen plekjes waar jong en oud zich kunnen uitleven. Met ‘De Haven Zomert’ willen we iedereen de kans te geven om dit ruime aanbod van erfgoed, natuur, educatie en cultuur zelf te ontdekken!”

 

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 240 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. 

www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen