Port of Antwerp verwelkomt Container Trade Europe 2020

Port of Antwerp verwelkomt Container Trade Europe 2020

Journal of Commerce (JOC), onderdeel van IHS Markit,  en Port of Antwerp hebben aangekondigd de volgende Europe Container Shipping Conference, Container Trade Europe genaamd, naar Antwerpen te halen op 20-22 oktober 2020.

Story image

Deze Europese conferentie is gebaseerd op de jaarlijkse TPM-conferentie van JOC in Long Beach, Californië, en trekt verladers uit heel Europa aan.

Het programma is voornamelijk gericht op de behoeften van verladers in uiteenlopende sectoren, waaronder de automobielsector, de detailhandel, elektronica, de farmaceutische sector, alsook op verladers die sterk afhankelijk zijn  van container- en expeditiediensten, zeehavens en verbindingen over land. Het zeer gerichte programma wordt ontwikkeld en geleid door een team van ervaren journalisten binnen JOC.

“Container Trade Europe vindt plaats op een moment van significante veranderingen binnen het containervervoer en de internationale logistiek in het algemeen.” aldus Peter Tirschwell, Vice President Maritime & Trade business bij IHS Markit.” Carrier consolidatie heeft de dynamiek tussen verladers, vervoerders en expediteurs fundamenteel veranderd. De concurrentiestrijd om via het benutten van technologie en nieuwe bedrijfsmodellen beter te voldoen aan de behoeften van verladers is volop bezig. Het bestrijden van de klimaatverandering maakt daar ook deel van uit.”

De haven van Antwerpen, een van 's werelds toonaangevende containerhavens, behandelde 11,1 miljoen TEU's in 2018, en is een snelgroeiende en technologisch baanbrekende zeehaven die voorop loopt in het benutten van blockchain en andere technologieën en in het opstarten van startups via PortXL,' s werelds eerste havengerelateerde maritieme versneller. Dat maakt Port of Antwerp een ideale partner voor Journal of Commerce, dat een leidende expertise heeft op het gebied van logistieke technologie, en IHS Markit, de toonaangevende bron van informatie en inzicht in onder meer gebieden die vorm geven aan het hedendaagse zakelijke landschap, inclusief maritieme en internationale handel.

Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp: “De JOC Container Trade Europe-conferentie zal zich thuis voelen in Antwerpen, omdat we ons beiden sterk richten op verladers. Daarom verwelkomen we dit partnerschap dat onze positie als Europese container gateway zal versterken.”

OPMERKING VOOR REDACTIES

Net zoals in haar begindagen als scheepvaartkrant in New York, richt Journal of Commerce zich specifiek op verladers.

Het format van Container Trade Europe is gebaseerd op de jaarlijkse TPM-conferentie, 's werelds grootste containerevenement dat zijn 20e editie zal houden op 1-4 maart in Long Beach, Californië. Deze conferentie is gebaseerd op een zeer gericht en zorgvuldig samengesteld programma gericht op verladers, ontwikkeld door het JOC-team van gespecialiseerde journalisten in containertransport en logistiek.

 

 

 

Over Port of Antwerp

Als tweede grootste haven van Europa, is de haven van Antwerpen een belangrijke levensader voor de Belgische economie: meer dan 300 lijndiensten naar meer dan 800 bestemmingen zorgen voor wereldwijde connectiviteit. De haven van Antwerpen behandelt jaarlijks zo'n 231 miljoen ton internationale maritieme lading en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven van Antwerpen zorgt, direct en indirect, voor een totaal van rond de 143.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van ruim 20 miljard euro.

Trouw aan haar missie ‘Thuishaven als hefboom voor een duurzame toekomst’ wil Havenbedrijf Antwerpen flexibel inspelen op een snel evoluerende maritieme markt, zodat de haven een toonaangevende rol als wereldhaven kan blijven spelen. De nadruk ligt daarbij op samenwerking, een groot aanpassingsvermogen, een sterke focus op innovatie en digitalisering, en op duurzaam toegevoegde waarde, alsook op verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.

Havenbedrijf Antwerpen is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Het stelt ruim 1.600 medewerkers te werk. Havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Jacques Vandermeiren is CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt. 

www.portofantwerp.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerp.com

Port of Antwerp
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen